Βραβείο Αριστείας του Γενικού Λυκείου Απερίου Καρπάθου

Posted by on Jan 10, 2015 in Εκπαίδευση | No Comments

Views: 382

                                                                                                                                    Πειραιάς 21/6/2014

Αγαπητοί συγγενείς, φίλοι, συμπατριώτες.

aperi-school-1939-partΠρόσφατα έφυγε από τη ζωή ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας Μιχαήλ Εμμανουήλ Τσαγκάρης, Γυμνασιάρχης, που υπηρέτησε στα εκπαιδευτήρια της Καρπάθου επί μία εικοσαετία. Ανήκε στη μεγάλη εκείνη γενιά των εκπαιδευτικών που πάνω από εκατόν πενήντα χρόνια αγωνίζονται για την εκπαίδευση του νησιού μας. Χάρη σ’ αυτούς εκπαιδεύτηκαν και μορφώθηκαν πολλές γενιές Καρπαθίων νέων.

Με τη σκέψη μας στους δασκάλους μας, παίρνουμε τη πρωτοβουλία να καθιερώσουμε  “Βραβείο Αριστείας” του “Γενικού Λυκείου Απερίου Καρπάθου“. Το βραβείο θα απονέμεται στη μνήμη του πατέρα μας και ταυτόχρονα στη μνήμη όλων των εκπαιδευτικών, καρπαθίων και μη, που υπηρέτησαν στα σχολεία του νησιού και συνέβαλαν στις επιτυχίες των μαθητών τους.

met-2004Αυτά τα παιδιά των 18 χρονών, που αποφοιτούν από το Γενικό Λύκειο Καρπάθου στο Απέρι, που αριστεύουν στις πανελλήνιες εξετάσεις και ετοιμάζονται να ανοίξουν τα φτερά τους στη ζωή… Αυτά τα παιδιά θα θέλαμε να επιβραβεύσουμε με μία συμβολική χειρονομία. Για τον αγώνα που έκαναν, για τις μάχες που κέρδισαν μέσα στις δύσκολες εκπαιδευτικές συνθήκες του νησιού. Και μαζί με εκείνα να τιμήσουμε τους δασκάλους και τους γονείς τους, απονέμοντας σ’ αυτούς τον πρέποντα έπαινο.

Αποτελεί επιθυμία της οικογενείας μας – και σίγουρα του ίδιου του πατέρα μας,  οι δωρεές αντί στεφάνου να δοθούν για το σκοπό αυτό. Με αυτές τις δωρεές και τη συνεισφορά της οικογενείας του θα δημιουργηθεί κληροδότημα προς το Γενικό Λύκειο Απερίου Καρπάθου για να χρηματοδοτήσει το βραβείο.

Κάθε χρόνο, θα βραβεύεται ο άριστος μαθητής του Γενικού Λυκείου Καρπάθου με βάση τον τελικό αριθμό μονάδων που έλαβε στις πανελλήνιες εξετάσεις,  ανεξαρτήτως τόπου καταγωγής, ή οικονομικής κατάστασης. Αισιοδοξούμε το ταμείο που θα δημιουργηθεί να χρηματοδοτήσει το βραβείο για αρκετά χρόνια. Αλλες δωρεές γίνονται δεκτές και είναι ευπρόσδεκτες.

Σας ευχαριστούμε,

Μανόλης Μ. Τσαγκάρης

Εκ μέρους της οικογενείας του Μιχ. Τσαγκάρη