Η Κάρπαθος μέσα από τη Μουσική της

Posted by on Feb 8, 2009 in Μουσική | No Comments

Hits: 363

ΕΡΑ 70 ΧρόνιαΣτα πλαίσια του Πανελλήνιου διαγωνισμού παραγωγής ραδιοφωνικών εκπομπών Studio «ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΟΥ», που διοργανώθηκε από την Ε.Ρ.Α. με αφορμή τους γιορτασμούς για τα 70 χρόνια της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και ολοκληρώθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2009, περισσότερα από 2.000 μεμονωμένα πρόσωπα ή ομάδες ατόμων πέρασαν από τα πέντε studio παραγωγής, που είχαν στηθεί στο χώρο του Ζαππείου και ηχογράφησαν την εκπομπή τους. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και οι εκπομπές πολλές, διαφορετικές μεταξύ τους και με πρωτότυπη θεματολογία [1].

Η Κριτική Επιτροπή, που συστήθηκε από τους:

Έφη Μεταλληνού (Μουσική Παραγωγό Δευτέρου Προγράμματος), Βάνα Δαφέρμου (Μουσική Παραγωγό – Συντονίστρια Δεύτερου Προγράμματος), Μαρίνα Λαχανά (Μουσική Παραγωγό Δευτέρου Προγράμματος), Γιώτα Κοτσέτα (Δημοσιογράφο – Μουσική Παραγωγό Kosmos 93,6), Κατερίνα Σερέτη (Δημοσιογράφο NET 105,8), Μαρία Κοζάκου (Δημοσιογράφο – Μουσική Παραγωγό Δευτέρου Προγράμματος), Δημήτρη Κωνσταντινίδη (Δημοσιογράφο ΕΡΑ ΣΠΟΡ), Ήρα Πανανίδου (Μουσική Επιμελήτρια ΝΕΤ 105,8), Κωνσταντίνο Παντζόγλου (Δημοσιογράφο – Μουσικό Παραγωγό Δευτέρου Προγράμματος), Μάγια Γάκη (Δημοσιογράφο ΕΡΑ – 5),

άκουσε όλες τις εκπομπές και ξεχώρισε 25 από αυτές.

Ανάμεσά τους και την εκπομπή «Η ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ» των συμπατριωτών μας Γιώργου Ν. Τσαμπανάκη, Μανόλη Μ. Τσαγκάρη και Βενετίας Μ. Σκευοφύλακα, που είχε σαν θέμα της την ανάδειξη της πολύμορφης πολιτισμικής ταυτότητας του νησιού μας μέσα από τη μουσική του. Τα κείμενα ήταν του Γ. Ν. Τσαμπανάκη, το μουσικό αρχείο της Β. Μ. Σκευοφύλακα και της Apella Nota, η τεχνική επιμέλεια του Ε. Μ. Τσαγγάρη, ενώ την ηχοληψία έκανε ο Μιχάλης Λαουντός από το χωριό Κοσκινού της Ρόδου. Όλες οι βραβευμένες εκπομπές ανάλογα με τη θεματολογία τους θα μεταδοθούν προσεχώς από τα ενδεδειγμένα Προγράμματα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Μεταξύ αυτών και η προαναφερθείσα εκπομπή.

 

[1] 70 Χρόνια Ελληνική Ραδιοφωνία (Από το αρχείο του διαδικτύου)